Leilas saftiga semlor
Yasemins Kök
Yasemins Kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 st bullar
  • 1 msk kardemumma
  • 3 dl mjölk
  • 50 färsk jäst för söt deg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 150 gr mjukt smör
  • 1 ägg
  • 11-12 dl vetemjöl
  • 1 Värm mjölken och kardemumman till 37 grader
  • 2 Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
  • 4 Jäs degen under bakduk i ca 40 min
  • 5 Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 20 bitar Forma till runda bullar.
  • 6 Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader Jäs under bakduk i ca 40 min
  • 7 Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 min Lå svalna

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.