Igår gjorde jag riktigt goda blåbärsmuffins. Blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma2 ägg1/2 dl mjölk1/2 dl kvarg1/2 dl vaniljyoghurt (går bra med mer kvarg eller tex turkisk yoghurt om man inte har vaniljyoghurt hemma)1 msk fiberhusk/pofiber1 dl mandelmjöl1 dl dinkelsikt1/2 dl sojamjöl1 dl sötströ / sukrin2 dl blåbär ( lite potatismjöl / maizena)1,5 tsk kardemummaen nypa vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader
Stora saftiga amerikanska blåbärsmuffins. 12 st stora blåbärsmuffins. Håller sig i rumstemperatur 3-4 dagar, i frysen upp till 3 månader. Relaterade 12 st stora blåbärsmuffins
8 st blåbärsmuffins. Baka mitt i ugnen i ca 20-24 min. Nyttiga blåbärsmuffins. Ja visst. Bakade med grahamsmjöl, sötade med honung, fulla med bär & banan
Blanda mjöl, bak- och vaniljpulver och tillsätt även detta till smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Grädda ytterligare 5-10 minuter tills muffinsen är genonombakt
125 g Milda guld smör- & rapsolja. 50 g Milda guld smör- & rapsolja. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke
1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader). Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små muffins
Själv råkande jag hamna på sugen som ledde rakt till ICAs frukt- och gröntavdelning. Ställ 12-16 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem. Grädda ca 12-15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.