Surfade runt häromdagen på matbloggar och hittade en het röra med äpple, morot och dill som jag tyckte lät god, och idag blev det av att testa den till lunch
E-postSkriv utFacebookTwitterMerRedditLinkedInGillaGilla Laddar. Chili con Carne är en superenkel gammal klassiker, som här piffas upp för att passa till en lunch på 2010-talet. 1 burk krossade tomater. 1 liten burk majskorn. 1 burk vitlöksoliver. 1 burk vita bönor i tomatsås. 1 st röd paprika. 1 st grön paprika. 1 st köttbuljongtärning. 1 msk chilipeppar. 1 tsk Tabasco. 1 tsk mejram. 1 tsk salt. Om man önskar starkare smak kan man också ha i 1 dl stark chilisås för extra smak. Beroende på känslighet hos de som ska äta kan man ersätta chilipepparn och tabascon med 1 tsk paprikapulver, 2 krm chilipulver och 1 msk tomatpure. 1 burk krossade tomater. 1 liten burk majskorn. 1 burk vitlöksoliver. 1 burk vita bönor i tomatsås. 1 st röd paprika. 1 st grön paprika. 1 st köttbuljongtärning. 1 msk chilipeppar. 1 tsk Tabasco. 1 tsk mejram. 1 tsk salt
-Mama Skogly ♥ . Det blev en pepprig, rökt makrillfilé med gårdagens sallad och dallassallad. Det är varmt och härligt ute så jag har just ätit min lunch i solen
Dagens lunch. Jag blev så sugen på köttfärslimpa idag så det fick det bli. 1 kg köttfärs 1 stor gul lök 2 ägg 2 dl grädde 0,5 dl soya 4 msk potatismjöl 2 msk grillkrydda ½ tsk svartpeppar. 1 halv lök. 2016-10-22 @ 11. och Mat 1 kg köttfärs 1 stor gul lök 2 ägg 2 dl grädde 0,5 dl soya 4 msk potatismjöl 2 msk grillkrydda. 1 halv lök
. x Salladomelett med fetaost, vita bönor, tonfisk, tomat och sallad. Salladomelett gör du genom att blanda i hackade salladsblad i omelettsmeten och sen kan man även ha i lite smulad fetaost i som jag hade
Min vardag,. Det har varit en lugn och skön förmiddag och lunchen är precis avklarad, framför tv. Köpte två färdiga kycklingspett (tyckte vi kunde unna oss det i dag)
tonfisk ( i vatten eller olja, vilket du vill) lätt förvällda haricots verts skivade, fina tomater kokta ägg, med krämig gula kapris kalamataoliver (eller motsvarande) en dressing gjord på olivolja, äppelcidervinäger, Dijon-senap, flingsalt, svartpeppar, en halv riven vitlöksklyfta samt honung Alla dessa goda ingredienser bildar tillsammans en helt enkelt perfekt sommarlunch
Såhär såg dagens lunch ut. Jag lagar ju mat varje dag på jobbet också men brukar ju inte ta med mig stora kameran, men med nya iPhonen blir det lite lättare förstås
bytte dock ut timjan och chorizo mot morots- och paprikabitar. Bakat grahamsfrallor idag. Och vad passar väl då bättre än att provsmaka en tillsammans med världens godaste linssoppa
Kyckling- och getostgratäng. 180-200 g getost (jag tog en rund korv med getost, President var märket)1 burk Creme fraiche Franska örter2-3 mindre kycklingfiléer (2 normalstora). 180-200 g getost. 1 burk Creme fraiche. 2-3 mindre kycklingfiléer (2 normalstora)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.