Fast det är ju ett bra tillfälle att göra maränger på enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Högst upp i skafferiet hittade jag en påse överblivna maränger, och eftersom debestår av 95% socker så tänkte jag att dem kan man säkert krossa och göra kladdkakemuffins av. 2 1/2 dl krossade maränger (ca 1/3 påse). Sätt ugnen på 200°C. 2 1/2 dl krossade maränger (ca 1/3 påse)
Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken. Sätt ugnen på 175 grader. Rita på ett bakplåtspapper en cirkel, cirka 20 cm i diameter
Klicka ut marängsmeten på bakplåtspapper och grädda i 130 C i 60 min. Världens godaste maränger. Saras Maränger7 äggvitor5 ½ dl socker½ msk ättiksprit50g mörk chokladVispa ägg, socker och ättika över vattenbad tills det når en temperatur av 65 C
Lördag med trevligt sällskap, Eriks goda mat, kanin på rymmen o glada barn. Jo, kaninen Kiwi tyckte det var dags att gå på egen upptäcksfärd mitt i natten o vi fick springa o jaga honom - vilket han tyckte var superkul (eller vill han flytta hemifrån
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.