Den mörka chokladen som ringlas ovanpå smakar fint mot den ganska söta rullen. Budapestrulle är en nötig och lite seg rulltårta fylld med grädde och mandarinklyftor som kan vara konserverade eller färska
Budapestrullen gjorde verkligen succé när släkten var här och firade Zack. I våras gjorde jag en hasselnötsmarängtårta, som var lite grann tårt-versionen av en budapestrulle
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut längder på en bakpappersklädd stor ugnsplåt till en enda stor kaka (går också bra att bre ut den för att göra det enklare, men spritsningen ger ett fint mönster på bottnet)
Vill man baka den själv istället för att köpa den på kondis kan man såklart variera den med allt från apelsinklyftor, till konserverade cocktailbär eller färska hallon
Ta en gaffel och "skvätt" chokladen över budapestrullen. 1Rulla försiktigt ihop budapestrullen på långsidan. Sätt in budapestrullen i kylen fram till servering, men minst 15 minuter så att chokladen stelnar
Nu är det evigheter sedan det var mors dag, och lika länge sedan som denna budapestrullebakades. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna med citronsaft och 1 dl av sockret till skum på medelhastighet. Tillsätt sedan resterande socker och fortsätt vispa på högsta hastighet till styvt skum
Provade på att göra en Budapestrulle men bytte ut mandarin mot blåbär och hallon. Budapestrulle är otroligt gott och så härligt när man känner hasselnötssmaken i hasselnötsmjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.