KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör
600 - 800 g kalkonfilé. Sätt ugnen på 175 grader. Gör en ficka i varje filé och fyll den med pesto. Krydda med salt och peppar och linda baconet runt om
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Kalkonfilé i en gräddig sås, med krispig rostad ingefära och finklippt gräslök. 4 port 500 g kalkonfilé1 bit ingefära, ca 40 gsmör-&rapsolja1 tsk salt1 krm svartpeppar2 dl vispgrädde1 msk kycklingfond½ tsk kinesisk soja1 tsk pressad citron2 msk hackad gräslök. 4 port 500 g kalkonfilé
Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli. 1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. 1 kg kalkonfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.