Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta, gärna penne 1 dl pinjenötter 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 400 g fryst bladspenat 130 g pesto 2 1/2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 2 krm salt 1 krm peppar 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Skala och hacka vitlöksklyftorna, hacka örter fint och blanda med vitlöken. Skär några snitt i kycklinglåren och gnid in hela kycklingen med salt och peppar
Smaka av med salt och svartpeppar. Ska laga det här med kycklingfile istället för såna små pytteben. 900 g kycklingben (dvs 9 små klubbor med mestadels ben). Blanda olja med kryddorna och gnid in i kycklingen (jag tog bort skinnet på kycklingen först), lägg i ugnsform och ställ in i 250 grader ca 45-50 min (bara 25 min enl Lina. I kassen hade jag fått med en 900 g påse med fin minipotatis, den borstade jag lite lätt och delade på för att den skulle gå snabbare. blanda ner i 1 dl matlagningyoghurt tillsammans med lite persilja och 1 pressad vitlöksklyfta. 900 g kycklingben (dvs 9 små klubbor med mestadels ben)
Spenat är rikt på järn och vitaminer så det är perfekt att kombinera det med pasta, något som alla barn älskar, så får man i dom lite nyttig spenat också
Hela härligheten serverade jag med en fetakräm och en grönsallad. Om du vill ha potatis med (gott. )2 msk olivolja till långpannan (jag tog 1 msk)200 g zucchini, i bitar2 st rödlökar i klyftor, medelstora2 st röda paprikor, i bitar2 st medelstora morötter, i bitar4 st medelstora potatisar, kan uteslutas (jag ökade till 6 st)15 st svarta oliver8 st vitlöksklyftor, skalade2 tsk flingsaltsvartpeppar ur kvarn1 msk timjan, torkad1-2 tsk rosmarin, torkad2-3 dl torrt vitt vin2 msk olivolja (jag tog 1 msk)Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja
Smaka av med salt och svartpeppar. Ska laga det här med kycklingfile istället för såna små pytteben. 900 g kycklingben (dvs 9 små klubbor med mestadels ben). Blanda olja med kryddorna och gnid in i kycklingen (jag tog bort skinnet på kycklingen först), lägg i ugnsform och ställ in i 250 grader ca 45-50 min (bara 25 min enl Lina. I kassen hade jag fått med en 900 g påse med fin minipotatis, den borstade jag lite lätt och delade på för att den skulle gå snabbare. blanda ner i 1 dl matlagningyoghurt tillsammans med lite persilja och 1 pressad vitlöksklyfta. 900 g kycklingben (dvs 9 små klubbor med mestadels ben)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.