fjälster till stoppningen lägger du i blöt i kallt vatten 30 minuter innan du ska stoppa korven
1,2 kg
fläskkarre
1 msk
salt
½ tsk
malen ingefära
½ msk
lökpulver
1 tsk
malen koriander
1 skivad
vitlöksklyfta
3 msk
citronrapsolja
½ tsk
var av dessa torkade örter: basilika, oregano, körvel, salvia
4
digestivekex (mal dessa sist så får ni ut all köttsmet)
Se till så att köttet är mellan 4 och 6 grader och att dina redskap också är kalla när du sätter igång, då blir allt så mycket enklare och bättre vad gäller hållbarheten.
Mal köttet i små bitar tillsammans med alla övriga ingredienser utom oljan på mellanskivan på din köttkvarn, kör till sist ner digestivekexen för att få ut alla resterna ur kvarnen.
Häll ner oljan i smeten och blanda samman väl, stek gärna en klick smet för att kolla så du är nöjd med smakerna.
Trä på fjälstret försiktigt på korvhornet och börja stoppa korven, låt de första 3 cm av fjälstret vara tomt innan du matar fram korvsmeten.
När du fått i all smet så binder du ett snöre runt båda ändarna och formar korven till en spiralliknande ring eller så snurrar du korvarna i en för dej lagom storlek, vi brukar ha en 10-15 cm långa snuttar.
Stek korven på låg värme i ca 2 msk olja, ca 20-25 minuter Använd dej gärna av köttermometer som ska visa 71 grader mitt i korven när den är genomstekt.
Tabbouleh 2 port 2 port bulgur tillagat enligt paketets anvisningar, svalnat
2-3 tomater
grovt hackade
1 dl
färska myntablad, grovt hackade
1 kruka
bladpersilja, grovt hackad
10 cm
purjolök, fint strimlad
10 cm
gurka
saften från ½ citron
½ dl
rapsolja, gärna med citronsmak
salt och svartpeppar
När bulguren är kall så blandar du samman den med övriga ingredienser, smakar av så du är nöjd och låter det stå kallt tills servering.
Örtkryddad kotlettrad från Helsjön. Helstekt kotlettrad med masserad broccoli och dijonsenapsås. Här kommer ett recept på helstekt kotlettrad som jag länge tänkt göra, men inte gjorde förrän jag fick boken "Mat med omtanke" när jag slutade min kock-praktik på Helsjöns folkhögskola
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Örtkryddad yoghurt. Grillsäsongen är här. Ni ska bara veta hur glad jag är att grillsäsongen är här. Jag vet att det är fullt möjligt att grilla året om men riktigt så är inte sanningen i min familj
Örtkryddad sås. Örtkryddad sås. En god söndagsmiddag som jag tycker ni ska prova att göra. Klassisk söndagsstek men såsen gör den får en helt annan touch
Örtkryddad röra. Här kommer gårdagens middag på recept. Tar cirka en halvtimme att tillaga. Det var jättegott och det var ett bra tag sedan vi åt rödspätta här hemma
Under förra veckan var jag i Näsbyholm eftersom jag just nu jobbar i ett projekt med Skabernäs lamm. Med mig därifrån fick jag jättefina lammkotletter och lammbog
Ja, ni får ursäkta språket men jäklar vad goda dessa lammracksen blev. -) Köper man rätt sorts lammkött så blir det himla gott tycker jag, det är inte alla delar som är goda dock men racksen kan ju inte bli fel
Laxfilé med dillstuvad potatis och örtkryddad broccoli. Du behöver4 portionerDillstuvad potatis16 potatis fast sort2 msk vetemjöl2 msk smör4 dl mjölk1 dl hackad dillSalt och pepparEn nypa sockerGör såhärSkala och koka potatisen
Örtkryddad mandelpotatispuré. I många år så kände jag bara till tonfisken som kom på burk. En ganska torr och tråkig historia som jag inte är speciellt förtjust i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.