Salta lätt på fisken medan du förbereder krämen. Blanda yoghurt med riven parmesan. Riv skalet av citronen och rör i tillsammans med ett par droppar saft
4 800 g potatis 2 schalottenlökar 1/2 fänkål 1 morot 4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör 2 dl vitt vin 100 g färskost med vitlök och örter salt och peppar dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
Jag beslutade mig för att låta en torskfilé simma runt i lite vitt vin i ugnen. Några smörklickar, citronklyftor och finhackad persilja fick också vara med på simturen
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Blanda ner purjolöken i gräddblandningen, tillsammans med den rivna osten. Det blev en purjolöksgratäng, till det grillade jag lite kycklingklubbor i ugnen, och hade bara lite gurka till
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Tillagning kokt torsk. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Lägg torskfilén i en ugnsform. Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.