Vi har nämligen fått en ny, fin tortillapress som skall invigas och jag hoppas på mästerverk. Rostbiff är en tacksam detalj som med fördel tillagad hel på låg värme
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Kålpudding påvildsvin med savoykål. Nu var det tag sedan jag åt det här och det blir därför nästan plågsamt att skriva ner receptet och titta på bilderna
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Recept hämtat ur boken ”Vildsvin. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Jag gjorde Porterstek påVildsvinsstek - en riktig festmåltid. Vi börjar bli trötta på att ha flyttkartonger med böcker och CD-skivor i ena hörnet i lägenheten
Vildsvin är gott, sommartid grillar vi köttet men under vinterhalvåret passar en värmande soppa. Martin Löf 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 4 potatisar av fast sort (400 g) 1 morot 3 msk Smör eller rapsolja1 krm sambal oelek (2 tsk kummin, malen) 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0. Anita 300 g vildsvinsstek
2)Stek potatisbitarna i stekpanna på relativt hög värme. 200 gram vildsvinskött , tex. 1) Skär den råa potatisen och köttet i bitar som är mindre än en centimeter
Receptet hittade jag på matplatsen. Häll limesaften över rödlöken och strö på lite flingsalt. Vi hade vildsvin i frysen, en bog på 1 1/2 kilo. 5 kilo vildsvinsbog. Ställ grytan med lock på i ugnen i 6 timmar. 5 kilo vildsvinsbog
Lägg på köttet. Lägg på locket, sätt slow cookern på låg värme och låt koka klart, cirka 10-12 timmar. 2 kg vildsvinskött4 st gul lök skalad, klyftad8 st vitlök i klyftor
Har ni inte provat att koka julskinka påvildsvin så är det hög tid att ni gör det. Skinkan blir väldigt smakrikt och det är kul att prova något nytt på julbordet
Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
I senaste Svensk Jakt hade de gjort Cordon Bleu, vilket jag genast blev sugen på. Min version blev gjord från en rostbiff från vildsvin och västerbottenost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.