Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Du behöver stekgryta/traktörpanna med lock och en stekpanna. smör och rapsolja att steka i. Vispa ihop kokosgrädde, kokosmjölk, sambal oelek och salt i
Strimla baconet och fördela över potatishalvorna. Salta och peppra. Skala och skiva lökarna, ta ut plåten med potatis och bacon, lägg över löken och vänd runt
Ska vara ärlig och säga att jag varit lite skeptisk till just fläskytterfilé innan men jag inser att det beror på att jag på sommaren ibland köpt färdigmarinerad fläskytterfilé som är full av vatten och då blir den så där svampig
Ta bort fett och senor från fläskytterfilén. Krydda med rosmarin och timjan runt om. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta
Idag har jag varit ledig och mest rensat, efter att jag sovit klart förstås. önskar dock att man kunde få simma vilket simsätt man ville och inte bara bröst
Makaroner och köttbullar barnen, vi äta ute. Idag och igår har det varit jättefint och skönt väder, jag har suttit ute och pluggat lite så gott det går, svårt med det man behöver datorn till men att läsa i boken och anteckna går ju
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.