I en debattartikel publicerad i SVT Opinion hävdar dietisten Elisabet Rothenberg att äta glutenfrittär irrelevant för de flesta med undantag för de personer som har sjukdomen celiaki (glutenintolerans)
Fett är farligt. Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för allt fett jag får i mig. Jag är ingen expert/läkare om hur kroppen fungerar men litar fullständigt på dem som förklarar hur LCHF - kosten fungerar
Här kommer ett recept på en tårta som lätt görs både laktos och glutenfri och passa många. 2 dl glutenfri mjölmix (eller 1 dl potatismjöl + 1 dl vetemjöl ). 2 dl glutenfri mjölmix
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag
…för idag är det Kajs födelsedag. Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. Jag bakade en chokladkaka för en tid sedan där jag rekommenderade att göra en mousse uppe på och använda chokladkakan som ett anslag
gluten och laktosfritt morotsbröd blev det. Jag och Aramis bakade bröd förra veckan. Jättegott när det kom direkt ur ugnen, helt ok att ha i frysen också men då kan inte det direkt tävla med surdegsbröd - men ok som ett alternativ
Är det nygräddat bröd - då får man smaka. Efter att ha bakat de här supergoda glutenfria tunnbröden för några dagar sedan kunde jag inte låta bli att göra en ny omgång såfort de tog slut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.