Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassaochbittermandelolja. Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem medchoklad
Smörj formenmed smör, och skär äppelbitarna i skivor. Severa med glass eller vaniljsås. För en pajform. Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap
Jag river alltid mandelmassanoch blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Men med Kung Markattas ekologiska mandelmjöl så blir det riktigt bra mandelmassa. Vissa använder även frön från persikor eller aprikoseroch tillsätter då bittermandelolja för att mandelmassan ska få mandelsmak
Skålla mandeln och skala den. Mal i mandelkvarn och tillsätt sedan sukrin, äggvita och bittermandel. Blanda väl, tillsätt eventuellt lite vatten om den är för smulig
Så gottmedäpplepaj, så det kommer bli många framöver. Äntligen hittar vi svenska äpplen i affären, själv vägrar vårat äppleträd vi planterade för några år sedan fortfarande ge äpplen
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt sockeroch se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. Jag gillar att baka smulpajer, speciellt sådana där man smälter smöret och sedan bara rör i övriga ingredienser
Det här inlägget har legat ochgrottsom utkast alldeles för länge nu. ÄpplepajIngredienser. Inte mycket som slår en riktigt godäpplepajgjord på svenska äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.