När du hackat upp alla dinaäpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tidenvarierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Äpplenisockerlag är sagolikt gott att äta bara som det, sött som karameller men nyttigare. När du hackat upp alla dinaäpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka
(det går lika bra att använda bakplåtspapper). Jobba ihop mördegen i en matberedare eller för hand. Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen
Att karamellisera frukt och servera havreströssel till är ett trevligtalternativtill smulpaj. Byt ut vaniljsåsen mot kanelglass och du har en klockren fullpoängare…
Denna äppelpaj är väldigt god. VÄLDIGT GOD. Extrasonen var här igår och levererade äpplen från trädgården, skeptiskt läste han receptet på denna paj som jag har bakat tidigare
Gammaldags efterrätt Stekta äpplen är en riktig gammal dessertklassiker. Minvariant är litemindre söt än den dåtida, som ofta bestod av ett ugnsstekt äpple, fyllt med nötter och sirap, med vaniljsåstill
Igår gjorde jag de här smördegsinbakadeäpplena med kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigttrevligt
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplena och skär dem tillcirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivornatillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
God eftermiddag. Igår upptäckte jag att vi hade smördeg som höll på att gå ut i kylen och några äpplen som såg lite ensamma ut i kylskåpet så då bestämde jag mig för att göra smördegsinbakadeäpplen med kanel och socker tillfikat
Lägg ner i formen. Blanda kanel och socker i en kopp och häll blandningeni hålet på äpplena. Hyvla smör med osthyvel och täck äpplena så blir det en tunn jämn fördelning av smöret
Skala och skivaäpplen (jag använde mig utav gröna äpplen). Pensla fyra små ugnsfasta portionsformar med hälften av smöret och fördela sedan upp äppelskivornai formarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.