Här kommer recept på lite höstliga muffins nu när hösten närmar sig, massor av äpplen att ta tillvara på, passa på att baka och lägg i frysen ( om ni hinner det innan dom äts upp, för de är så goda )
Det finns så mycket gott man kan göra och här kommer ett recept på mina absoluta favorit muffins. Om man vill lyxa till det kan man alltid göra en god vaniljsås till också och servera tillsammans med muffinsen
Jag blev sugen på lite eftermiddagsfika och har gått med ett muffinsrecept i bakhuvudet bra länge nu – så jag slängde snabbt ihop en smet och körde in i ugnen
Innan jag själv började baka så tyckte jag att muffins var ett ganska så "tråkigt" bakverk. Men det finns också annat som kan göra muffins så mycket roligare, exempelvis ett smultäcke
Blanda de krossade råsockerbitarna och kanelen till täcket och strö blandningen över muffinsen. Ta ut muffinsen och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller
Spreja fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med vegetabilisk olja eller ställ 12 pappersformar i dem. Fördela muffinssmeten i de 12 fördjupningarna eller pappersformarna i plåten (de ska fyllas till ungefär två tredjedelar). Grädda i 200° varm ugn i 25 minuter eller tills muffinsen har höjt sig och blivit gyllenbruna
Idag har jag haft tid att baka och jag testade ett recept på nyttiga muffins utan socker och smör. Om du har en muffinsplåt hjälper det muffinsen att inte flyta ut
Med ett bra grundrecept på muffins går de att variera helt efter fantasi och säsong. Placera muffinsformar i muffinsplåt och fördlea smeten till hälften i varje form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.