Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bildenen röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Helt magiskt god och perfekt att toppa smoothienmed för att göra den lite mer matig. Kommer helt klart fylla mina glasburkar med olika typer granola framöver (också raw) – så ni kan se fram emot fler recept
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kanel och enliten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Blanda med mascarpone. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans medkanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplenmed Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Toppa chia puddingenmed mer kanelade äppelbitar, och ev lite lingon. Häll i mandelmjölken i en kanna eller bunke, häll över chiafröna och vispa runt meden visp tills det börjar tjockna
Börja med att blanda alla torra ingredienser noggrant i en bunke. Saftiga och med fullvärdigt protein. Här kommer receptet på de glutenfriaäppel/kanel muffins jag serverade på Leóns kalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.