Koka äpplen och vatten ca 10 min.
Sila ifrån saften. Häll upp i gryta igen och tillsatt socker. Koka upp och skumma av. Tilsätt mynta. Häll upp på väl rengjorda burkar. Garnera med blommor och blad.
Ta i myntan, äpplet, fetaosten och purjolöken, smaka av med salt och peppar. Blanda äpplemos, matlagningsyoghurt och grön currypasta, smaka av med salt
Blanda den rivna gurkan med salt. Blanda med de övriga ingredienserna. Äppeltzatziki medmynta 2 port. 2 msk finhackad, färsk mynta. Äppeltzatziki medmynta 2 port
Smaka av med en nypa salt. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Vispa glassen i en kall bunke tillsammans med kanelen tills den får konsistensen av mjukglass
Igår gjorde jag de här smördegsinbakade äpplenamed kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigt trevligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.