Här kommer ett perfekt sommar-recept som jag hittade på alltommat. se. Snabbt, gott och hyfsat smalt. Ser att det är dags att ge stekpannan en omgång med svinto…
1. Wok. Skär kålen i bitar. Kärna ur och skär äpplena i. klyftor. 2. Tillbehör. Skär kasslern i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kasslerbitarna ca 1 min på båda sidor
Bryn skinkan i lite mattfett gyllene runtom i en stekgryta. Krydda den med salt och peppar. Stick in en kött-termometer i den tjockaste delen av köttet
Äppelwok med honungsyoghurt. Söndagskväll - laddar för vardag igen. Lunchlådorna stor färdiga i kylen, kläderna till morgondagen är framplockade, väskan är packad, frukosten är förberedd - det är alltså vardag igen
Veckans lärarprojekt - rätta prov. Närmare 100 prov ska rättas och det tar sin lilla tid. Tid som inte ryms inom den arbetsplatsförlagda tiden jag har, såvida jag inte vill bosätta mig där
På plats igen. Första dagen på resten av mitt yrkesliv började idag. Ingen parkering i närheten av jobbet kunde uppbringas så det fick bli en extra promenadrunda
Hemlagat är godast. Ärtsoppan idag blev så där god som bara en lyckad soppa kan bli. Ärterna hamnade i blötläggningsvatten redan igår och skålen fick stå i kylen över natten tills jag kom hem från jobbet idag på eftermiddagen
Nu är värmen igång igen. Hösten har anlänt och värmen har satts på i huset igen. Därmed blir boendet dyrare men kroppen mår bättre av att inte behöva frysa
Skär kålen i bitar. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär kasslern i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kasslerbitarna ca 1 min på båda sidor
1. Bryn skinkan i lite mattfett gyllene runtom i en stekgryta. Krydda den med salt och peppar. Stick in en kött-termometer i den tjockaste delen av köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.