Äppelsmulpaj
Latmasken
Latmasken

Äppelsmulpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel
  •  
  • Smuldeg
  • 1,5 dl mjöl
  • 1,5 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl havregryn

Beskrivning


    Sätt ugnen på 225 grader.
    Smörj en pajform.

    Skär äpplerna i tunna skivor.
    Lägg ner äpplerna i pajformen.
    Strö på socker och kanel.
    Blanda omkring i pajformen så det fördelas.

    Smuldegen:
    Blanda ihop mjöl, socker och havregryn.
    Skär smöret i bitar och blanda ihop det tills det blir till en fast deg.

    Fördela smuldegen på äpplerna.
    Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

    Serverings tips:
    Servera gärna med vanilj glass eller vaniljsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.