Kyckling. Till serverade jag såklart en riktigt fet bearnaisesås som ni har recept på här. Det blev en pastasås som jag hade färskskurna grönsaker och köttrester i
Kakan passarbådesom efterrätt ochtill alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Smula ner osten ochtillsätt crème fraiche och vatten. kycklingfiléer. Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt
Igår gjorde jag den här kakan, sompassar lika bra till fika somtill efterrätt. Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Rör om tills osten smält. Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Frysta ärtor, bönor och grönsaker är bra att ha på lut i frysen som komplement till en middag. Det är inte alltid jag skär och blandar till en sallad men jag försöker alltid lägga upp någon form av grönsak på tallriken, typ rivna morötter eller paprika, gurka och tomat skurna i stavar och klyftor
Båda de här såserna åt vi till mandel- och parmesanpanerad minutkycklingfilé alldeles nyligen. Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.