Idag ska det vara stora cupcakes, helst med både fyllning och frosting eller någon annan topping. Såhär års är svenska äpplen goda att smaksätta muffins med, men det är lika gott med hallon, blåbär eller bitar av rabarber
Vispa det brynta smöret tillsammans med sockret och tillsätt ett ägg i taget. Ursprungsreceptet kommer från boken "Äppelkakor" av Ann-Kristin Hallgren, men jag har gjort rätt många justeringar i receptet så det finns bara några likheter med originalet
1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser förutom russinen, långsamt i 3 minuter, öka hastigheten och blanda i 10 minuter. 2 Ta upp och känn om degen är elastisk, går den sönder blandar du degen en stund till. 3 Häll ner russinenoch blanda långsamt i 30 sekunder. 4 Tag ut degen på lätt mjölat bänk, knåda den rund och låt den vila i 20 minuter övertäckt med plats eller bakduk. 5 Dela degen i ca 30 bitar och forma dem runda och pensla varje bulle med vatten och tryck ner i pärlsocker (det gör inget om bullen blir platt) sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper. 6 Ställ bullarna att jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60-90 minuter. 7 Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 °C. Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g (5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g smör, rumstempererat 180 g (2 dl) strösocker 9 g (1,5 tsk) salt 10 g (1 msk) kardemumma, grovmalen 300 g (5 dl) russin Topping pärlsocker Pensling vatten
Paneer korma – Indisk ost i currysås medkardemumma, russinoch cashewnötter. Det är också skönt att den går att ersätta med tofu eller halloumi om man är på det lata humöret
Rulla varje bit till en boll och lägg glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tillsätt vetemjöl, havregryn, kardemumma, russin, bikarbonat och salt och arbeta snabbt ihop till en deg
Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka med hasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Klicka ut muffinssmeten till hälften i muffinsformar, lägg en klick kanelklet och täck medmed smet. Blanda alla ingredienserna till kanelkletet och smuldegen
Vispa ägg med kanel, vaniljsocker och agavesirap. Glutenfria och nyttiga äppelmuffins. Gör mandelmjöl genom att lägga skållad mandel i mixer och köra någon minut
Blåbär och hallonpajskaka medkardemumma. Jag har smakat och bakat många pajer genom åren, men det slutar nästan alltid med att jag återkommer till denna bärpaj
Om jag hade en sån i min ägo skulle jag baka mina favorit-långpannekaka med blåbär ochkardemummakrisp som jag sen skulle njuta av en bit ute i solen med en god kopp te
Blanda de torra ingredienserna o varva ner i smeten tillsammans med mjölken o kaffet. Jag har bakat kardemummaoch kaffekaka från min fina bok Vinterns söta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.