Till skillnad från mig så vill den personen äta bröd till frukost, långa invanda rutiner ni vet, så därför bakar jag nu hårt och mjukt LCHF-bröd så det står härliga till
Äppellängderna bara smälter i munnen. Blanda smör, mjöl, vaniljsocker och socker till en pajdeg (knåda inte, då blir degen seg) och låt den vila i kylen 20-30 minuter. In i mitten av ugnen 15-20 minuter. De håller 3-4 dagar i kakburken (fast de tar slut innan dess, tro mig) men går även utmärkt att frysa in om de fått svalna helt och torka till lite grand
Vill man göra rätten på en helg kan man lyxa till det med salma- eller fröyalax. – Det är två år sedan, och jag tycker fortfarande att det är svårt att hantera hennes diabetes, berättar han
Jag bokstaverar - K O L H Y D R A T E R. Kolhydratballongen som blev diabetes. Jag hörde på radion idag att diabetes typ 2 ökar lavinartat här i Finland nu. Någon forskare hade räknat ut att om det fortsätter så här kommer si och så många att ha diabetes typ 2 efter si och så många år. Undrar förresten om det var samma forskare som sa att det är övervikten som är orsaken till diabetes typ 2, för han kanske borde byta yrkesbana i så fall. Orsaken till diabetes typ 2 är ju inte övervikten, men att man går med högt blodsocker hela tiden, och övervikt är ju en annan biverkning av själva förtäringen av det som ger det förhöjda blodsockret, och det är ju i allmänhet - vad. Den som vill lära sig mera om hur man själv botar sin diabetes typ 2 kan läsa kostdoktorns visa ord
En krans eller två längder25 g jäst100 g smör/margarin2 dl kaffegrädde1 krm salt3 msk strösocker2 äggulor7-8 dl vetemjölFyllning1½ dl lättsockrad äppelmos1 msk kanelPenslingäggvitapärlsockerUgnsvärme - 200 graderSmält smöret, slå i mjölken och värm till 37 grader. 7-8 dl vetemjöl
5-6 dl vetemjöl (osäker på mängden, men det ska bli en ganska lös deg). Förutom degen behövs sedan också 6-10 äpplen och/eller plommon, beroende på storlek, ett par matskedar strösocker, ett ägg (kan uteslutas, och eventuellt ersättas av lite mjölk) och en-två teskedar florsocker. Jag värmde knappt upp det något mer, så degvätskan var nog bara runt 20-25 grader. (Dålig koll på tiden, men ca 10-15 minuter gissar jag att det tog). 5-6 dl vetemjöl (osäker på mängden, men det ska bli en ganska lös deg). ca 10-15 minuter gissar jag att det tog)
Intressant ändå vad professorn i diabetesforskning, Kerstin Brismar tycker. Mats Lööf från Motala fick besked att han har diabetes typ 2. – Om man har typ 2-diabetes och går ner mycket i vikt, ändrar sin livsstil, äter klokt och rör sig mer kan man bli av med sin diabetes. Jag som inte är forskare kan säga att ändrar man kostvanorna så kan man bli av med sin typ2 diabetes
Om en person ändå väljer att pröva extrem lågkolhydratkost är det viktigt att hälso- och sjukvården kan ge information om hur denna typ av kost är sammansatt samt följa upp personens hälsotillstånd och vad kosten har för effekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.