Blanda det heta vattnet med smöret och blanda ner,. rör om väl och häll i formen. Skala 3-5 äpplen och skär i klyftor. Lägg i en påse med 1-2 msk kanel och sukrin efter smak jag hade ca 1,5 msk
Sedan jag blev glutenintolerant har jag förändrat den lite. Den här äppelkakan har lite känning av cheese cake, och jag vann faktiskt pris med den i en äppelkaketävling på Allt om Mat för många år sedan
) Den här gången blev det en äppelkaka med mandelmassa och kanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kokos och det avsvalnade matfettet
Det är framställt av en nordafrikansk, mycket näringsrik ochglutenfri ört, som traditionellt används i "pannkakorna" injera, och som hör till basmaten i Etiopien och Eritrea
Tänk att ett recept nästan "utan allt" kan bli så gott. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Tillsätt ägget och arbeta ihop degen. Lägg äppelskivorna i botten på pajen, Vispa ihop Mildafraiche, ägg, socker och finrivet citronskal (Obs
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kokos och det avsvalnade matfettet
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkakaoch ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Själva kakan är både glutenfrioch mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Mjuk, saftig kaka, knaprigt havretäcke och len karamell. Jag som egentligen inte är överförtjust i bakad frukt tycker faktiskt att just äpplen gör sig riktigt bra i både pajer och mjuka kakor
ÄPPELKAKA. Receptet är utvecklat via olika försök att hitta bra balans och slippa använda vete. Skala, skiva och stek äpplena mjuka några minuter i lite smör
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.