Skala, dela och kärna ur äpplena med ett kuljärn. Smält smöret och låt det svalna. Pudra äppelkakanmed florsocker vid serveringen och dekorera med citronmeliss
När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa
Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Skala, dela och kärna ur äpplena med ett kuljärn. Smält smöret och låt det svalna. Pudra äppelkakanmed florsocker vid serveringen och dekorera med citronmeliss
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och då börjar vi med en planeringsdag så man kommer att vara rätt trött i huvudet när dagen är slut men det ska bli roligt att börja jobba igen
Hemligheten stavas Baksött från Hälsotreats (jag har köpt och betalat detta själv, har inte ens haft kontakt med företaget – totalt osponsrat inlägg med andra ord)
Bakade en härligt saftig och mumsig äppelkaka i helgen, så gott med toscasmeten på, blir en hel del äppelkakor i huset då sambon tokgillar det, kul att variera sig lite genom att testa olika recept
Nyp ihop smör, mjöl, socker, sötmandel, bittermandel, citronskal och -saft till en deg. Smält marmeladen på svag värme i kastrull och pensla den över äppelkakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.