När jag var liten var en av de godaste sakerna man blev bjuden på hos min mormor hennes äppelgröt. Förra veckan fick jag plötsligt en hink med äpplen och sökte i minnet efter receptet på den goda gröten
Gröt. Lägg alla ingredienser i en mixer med ½ dl av blötläggningsvattnet från fikonen. Pulsmixa lätt tills du har en mjuk konsistens med bitar av äpplet och nötterna kvar
Om du inte har färdigt mos måste du göra ett snabbt äppelmos av dina äpplen. Gör ett snabbt och enkelt mos genom att skala äpplena och dela dem i bitar
Äppelgröt. 1 dl fiberhavregryn (136 kcal) 2 dl vatten ½ rivet äpple (ca 36 kcal) ½ msk agave (ca 15 kcal) 1 dl mjölk (lättmjölk=40 kcal) kanel Koka ihop grynen med vattnet, rivet äpple och agave
Ännu en härlig fredag är här, idag med sol och en härlig utomhustemperatur. Det slog mig att jag inte har haft vare sig långkalsonger eller täckbyxor en enda gång denna vinter och det är ovanligt med tanke på vilka temperaturer det kan sjunka till
Favorit i repris kan jag nog kalla den här gröten, för den är både god och en gröt som har tillagats flera mornar sedan jag för första gången fann receptet
Idag blir det Ericas äppelgröt till frukost. Man blir så härligt mätt på det. 1 portion1 äpple1 päron2 selleristjälkar1 msk vatten KanelSkär i bitar och mixa successivt med stavmixer eller allt direkt i en mixer
Nej, vad säger ni, visst måste vi väl ha med ett recept på grahamsgröt i receptlistan. Grahamsgröt känns lite som en gröt som kan falla barn i smaken (och såklart även vuxna)
I veckan åkte jag till en kompis och fick plocka med mig massor av goda äpplen hem. Fyllde en papperspåse vardera av illröda vinteräppeln och gul/röda höstäpplen
Idag ska jag och Oskar på visning på en lite större lägenhet än den vi har nu. Håll tummarna för att ingen annan tycker om den och det bara blir vi kvar som är intresserade
Min favorit raw-frukost - Äppelgröt. Rawfood. -). Jag har provat rawfood ett par veckor, och det är helt fantastiskt gott och mättande och magen mår bra och jag känner mig sååå nyttig
Blötlägg havregrynen i äppeljuice över natten. Vänd ner yoghurt och toppa med hasselnötter, timjan, lite råsocker och eventuellt smörstekta äppeltärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.