Sila äppelmusten och häll upp den i en fin kanna. Drick och njut. Foto och Styling. Koka upp äppelmust, honung, 3 st kanelstänger, lätt stötta kardemummakärnor, nejlikor, grovhackad färsk ingefäraoch 2 skalade och skivade clementiner i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda under lock ca 20 min. Tillsätt 1 skivat äpple, 1 clementin i skivor och 1-2 kanelstänger för dekoration. 25 g Färsk ingefära
Äppelglöggmed kanel, ingefäraochclementin. Dekorera medclementin, äpple och kanelstänger. Om ni har något eget recept som ni vill dela med er av så tar jag tacksamt emot dem, både på mer traditionell glögg och smaksatta varianter
Ingredienser 1 l äppeljuice 1 dl Calvados 1 st kanelstång 5 st kardemummakärnor 10 gram ingefära , en liten bit 1 st citron(er) 1 st apelsin(er) 1 tsk muscovadoråsocker , mörkt Köp receptet
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. I steriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
En del av oss är frukostmänniskor och behöver direkt fylla på med energi när de vaknar. Att då välja att fylla på med bra näringsämnen ger extra bra effekt, så passa på
Eftersom det är helg så har jag passat på att fylla på mitt lager med ytterligare ett behändigt mellanmål, som är enkelt att ha i väskan och som inte kräver någon kyl
Gnid in köttet medingefära, kryddpeppar, salvia, salt och peppar. Vispa ur formen med några matskedar vatten och häll ner stekskyn i en kastrull och tillsätt kalvfond, råsocker, balsamvinäger och madeira
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Just den här sillen får lite julkänsla tack vare kanel, clementinoch äpple. Dela äpple ochclementin i tunna skivor, blanda/varva med sill och kryddor i en burk och häll över lagen
Biscotti medingefäraoch kanel. När jag stod där och knöt band runt påsen med biscottin, stod Vincent och iakttog mig på håll och efter mycket funderade sa han
juliga dadelbollar med morot, ingefäraoch kanel (veganska). Knåda ihopa med händerna. De har fortfarande dadlar som grund men som smaksättare använde jag mig av bland annat morot, ingefära, kokos och kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.