Blanda mjöl och salt i en hög skål. Tillsätt hälften av mjölken och äggen. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken. Vispa ner flytande margarin.
Låt smeten vila medan du förbereder äpplena. Skala och skär äpplena i små tärningar. Stek äppeltärningarna i flytande margarin. Äpplena ska bli mjuka men inte mosiga.
Strö över socker, kanel och mandelspån. När fyllningen är klar, lägg den på en tallrik och låt svalna.
Lägg margarinet i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvunnit. Häll ca 3/4 dl smet i stekpannan och vicka på pannan så att smeten fördelar sig jämnt. Grädda pannkakan gyllenbrun på båda sidorna.
Grädda resten av pannkakorna. Klicka lite av äppelfyllningen i mitten av pannkakan och rulla ihop. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Enkel, snabb och underbart god sås till paj är denna kallrörda vaniljvisp/sås. Den är super att slänga ihop och oftast har man dessa ingredienser hemma som bas också, iaf här hemma
Vi vuxna tyckte också att den var god, även om vi i vanliga fall gillar mat med lite mer sting i. Servera kycklingen tillsammans med kokt ris och lite goda grönsaker
Smaka av med lime, salt och vitpeppar. Skär eller bryt blomkålshuvudet i mindre bitar. Hacka purjolöken. Fräs blomkål och purjolök i smöret i några minuter
Häll dem i en kastrull och fyll med vattnet och saltet. Låt koka tillsammans med buljongtärningen. Servera med bröd, en klick Turkisk avrunnen youghurt och lite persilja, färsk eller torkad
Mina vänner, just hemkokt äppelmos är inte en smaksättning som bidrar med färg till en glassmet, så ni får tro mig - det smakade äpple, även fast skenet bedrar
med lite av fyllningen och strössel. Vispa Milda mat- och bakmargarin och farinsocker poröst. Sätt ugnen på 175 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper. 125 g Milda mat- och bakmargarin
Låt puttra några minuter och servera som det är eller tillsammans med ris eller pasta. Skiva laxen i kuber och stek lax, champinjoner och basilika i en klick smör
Smält smöret i en vid stekpanna och stek svampen på medelvärme i cirka fem minuter. Blanda sedan i purjolöken och spenaten och rör med en trägaffel tills grönsakerna mjuknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.