Smaka av med lite salt & peppar. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar. Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt
Eller varför inte blanda med lite creme fraiche till en god grillsås. Fräs löken med chilin och de torkade kryddorna på låg värme i olja tills löken mjuknat
Förvara chutneyn i burk med lock i kylskåp. Äppelchutney 4 äpplen2 cm torkad ingefära i bit1 rödlök1 ½ dl äppelgelé1 msk balsamvinäger1 dl vatten1 tsk saltpepparSkölj äpplena, ta bort kärnorna och skär dem i små bitar. Äppelchutney 4 äpplen
Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök
Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök
Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.