Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
3-5 dl diverse nötter och grovhackad torkar frukt och bär. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och salt, blanda sedan i sirapen och sedan filmjölken till en rätt så lös smet
-) Ingredienser. Är du ute efter ett snabblagat bröd som dessutom är glutenfritt så tycker jag du ska testa det här filmjölksbrödet som blev väldigt gott
2 dl mörk sirap1 dl russin150 gram fikon (klippta i bitar)2 dl hasselnötter1 liter filRör ihop så allt fördelas jämntSmörj 2 brödformar med smör och bröa dem med ca 1-2 dl sesamfrön. ca 1-2 dl sesamfrön
Ett riktigt lyxigt filmjölksbröd med hela mandlar och goda fröer. Du kan lätt byta ut mandlar mot nötter du tycker om, eller använda dig av andra frösorter
½-1 dl brödsirap. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka aprikoserna och nötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.