Vilken fin helg vi har haft med strålande solsken och riktigt varmt i luften, underbart. Igår hade vi vänner över på eftermiddagsfika och jag bakade min allra första Budapestrulle eller Budapestlängd som vissa kallar den
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Igår söndag åkte jag och mamma söderut för att besöka Tomatens Hus där vi åt den där ljuvligatomatpajen och på väg tillbaka mot Halmstad gjorde vi ett stopp på café Utsikten där vi drack kaffe, åt kaka och njöt av utsikten
Nu får ni hålla i er för den här dagen har vi ätit så god mat både till lunch och middag. Båda recepten finns med i detta inlägg och jag garanterar er att om ni vill impa lite hemma nån dag så laga något av dessa recept
Ävenmåndagen ägnades åt att laga fransk mat. Igår befann vi oss i de södra delarna av Frankrike (ja, egentligen i en hemkunskapssal på en skola i Örebro, men med lite fantasi så
Lägg fisken i en ugnsform. Häll det över fisken, strö över kräftstjärtarna och tryck ner dom lite i såsen, gör likadant med de halva cocktailtomaterna, smula över buljongtärningarna och ställ in i mitten av ugn i 200 grader i ca 45-50 minuter
För att inte reta upp för många militanta köttälskare efter mitt förra inlägg så är det bäst att visa att även jag grillar kött ibland även om det inte blir så ofta
Hemmavispad aioli tar heller inte många minuter att svepa ihop, men man kan alltid förbereda med att ha ett ägg framme så att gulan är i rumstemperatur
Helgen är i anstormande och det är bokstavligt talat faktiskt. Här nere på våra breddgrader blåser det friska vindar och ska, enligt utlovade väderlöften, göra ännu mer under natten och morgondagen
Jaha, då var det min tur att åka på en dunderförkylning. Dagens recept hittade hos Jennie och eftersom jag älskar både kyckling och sesamfrön blev jag bara tvungen att testa
Blanda alla ingredienser & grädda i ugn. Ta ett lager med sylt, förslagsvis den här goda blåbärssylten som jag har köpt på Storegården och mellan det andra lagret valde jag marsankräm
Det blev enljuvligt god älggryta. Mörkret har lagt sig, precis som det ska den här årstiden. Min man har gjort en härligt sprakande brasa i kakelugnen och vi har suttit och ätit middag tillsammans med Mattias och mina föräldrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.