Koka upp och smaka av med salt och peppar, fyll eventuellt på med mer vatten. 1Fyll på med vatten 5-7 dl och tillsätt kålrot och låt koka upp, sedan morot och koka upp, sedan potatis och koka upp, sedan palsternacka och rotselleri
Servera medklimp och ett gott bröd. Krydda med grovmalen svartpeppar och ev. Så här gör du klimp. Klimp. Klicka ner små bollar med hjälp av två skedar i kokande vatten eller direkt i soppan, låt koka ca 5min
Egentligen ska det såklart vara medklimp. Fyll på med kallt vatten så det täcker väl och salta försiktigt (smaka sen av buljongen med salt före servering)
Servera medklimp och ett gott bröd. Krydda med grovmalen svartpeppar och ev. Klimp. Klimp. Klicka ner små bollar med hjälp av två skedar i kokande vatten eller direkt i soppan, låt koka ca 5min
Blanda spad mjölk ägg mandeln vetemjölet salt och sockret till en tjock smet klicka ner det i soppan med skeden, men doppa den först i spadet så fastnar det inte på skeden
soppa medklimp, kåldolmar och kassler med ananas- och äppelsallad. När man åt middag hos farmor så fick man också alltid efterrätt och då gärna bärpaj med hemgjord vaniljsås, manna- eller risgrynspudding eller maizenapudding
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.