ÄLGGRYTAMEDSVAMP OCH LÖK. Här får ni min favoritgryta med älgkött. Enbär gillar jag och det förstärker viltsmaken och baconet lyfter också smakerna och såklart svampen
Smaka av med senap, chutney, salt och svartpeppar. Servera med kokt ris. Från boken till du är mätt viktväktarnavalfri mängd ris 500g grytbitar av älg (alla typer av viltkött fungerar bra i detta recept)2 tsk margarin300g champinjoner300g palsternackor300g steklök3 msk senapspulver2 msk mango chutney2 msk viltfondSkala och skär grönsakerna i fina bitar, bryn dem i 1 tsk margarin - lägg dem åt sidan
Strö över kryddgrönt och servera med potatis. 150 g kantareller eller annan svamp. Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Den här grytan kräver en hel del ingredienser, men resultatet blir enastående med unik smak. Avsluta det hela med att röra i redningen och låt grytan vila ett par minuter
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.