Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör – ett experiment med lyckad utgång. Sältan från stekningen, sötman från auberginen och smörsmaken från stekningen matchar sikromen och gräddfilen perfekt
Skär auberginen i tunna klyftor. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Toppa salladen med rostade aubergineskivor, gyllenstekt halloumi och brödtärningar
Aubergine. Pizza på en måndag. Aubergine. Det är ju Vegetariska Dagen och #köttfrimåndag på en och samma gång idag, så då passar väl en extra-mycket-vegetarisk-pizza bra
Lägg på salladsbödd och på med ost, grönsaker och sås. Ja, okej, jag erkänner. Igår slarvade jag med alvedonen så jag fick så ont i örat att jag var tvungen att klämma en tår
Skär auberginen i tunna klyftor. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Toppa salladen med rostade aubergineskivor, gyllenstekt halloumi och brödtärningar
Skär tonfisken i skivor, lägg påsalladsbädden och krydda med Wasabi-sesam kryddan. Stek på het teflonpanna några minuter på varje sida – tonfisken får gärna vara rosa/rå i mitten
Placera aubergineskivornapå plåten och häll över rikligt med olivolja, salt och peppar. Rätten ska ju likna lasagne men har aubergineskivor istället för pastaplattor som bottnar, och fy tusan så gott alltså
Vi åt detta som förrätt påpåskafton. Placera varje rulle på en lite bädd av blandad sallad. Laxrullar till förrätt (4 personer) 8-12 skivor rökt lax (beroende på storleken) 1 dl Philadelphia cream cheese 2 msk finriven pepparrot 1 dl räkor, skalade och hackade 2 msk gräslök, finhackad 1 salladslök, finhackad 1 msk citronsaft flingsalt och svartpeppar blandad sallad, dillkvistar och citronklyftor till serveringen Blanda cream cheese ,ed pepparrot, gräslök, salladslök, hackade räkor och citronsaft, Smaka av med salt och peppar. Lägg 2-3 laxskivor omlott på varandra
När brysselkålen är gyllene lägger ni den på en salladsbädd och toppar rikligt med hyvlad parmesan. Idag delar jag exempelvis med mig av ett gott tillbehör att ha på julbordet
Skär aubergine och zucchini i kvarts-cirklar. En variant på den grekiska rätten moussaka, fast enklare att göra i och med att allt rörs ihop till en enda röra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.