Recept på andra amerikanska pannkakoroch lite nostalgiminnen hittar du här. Som jag berättade igår, så fick jag inspiration till de här pannkakorna när jag ramlade på en flaska blåbärssirap
Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Själva kakan är både glutenfrioch mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Gluten, mjölk, äggfritt -. Denna morotskaka har jag gjort förut till min kollega och han tyckte om den så jag gjorde en halv sats att ha i frysen till fredagsfika till honom
Den här gången får det bli goda pannkakor med fyllning av gräddkokt grönkål, ädelost och nötter. Om du redan har ett eget recept på pannkakor/crepes som du tycker är bra, så använd det
Förutom att dessa pannkakor är oerhört lättlagade är de även fria från glutenoch mjölk. Hetta upp en stekpanna, tillsätt stekfett (ex kokosfett) och stek pannkakorna tills de får en fin stekyta
Dessa pancakesen va verkligen supergoda och man höll sig mätt på dem länge, win-win helt enkelt. De är lite kluriga att vända, men gör dem lite mindre och låt dem få ordentlig stekyta innan du vänder så går det lättare
Vi var på semester i Israel och jag glömde ta med mig NO ÄGG so jag fick improvisera. lite vaniljsocker, mjölkfritt smör och lite kokos dryck/rismjölk 16 j
Tillsätt ägg och mjölk, blanda tills det är klumpfritt. Låt stå och dra i 10 min så fiberhusken gör sin verkan och smeten blir tjockare. Ta en klick kokosfett i pannan och häll i ca 1 dl smet och gör en fin stor cirkel av pannkakan
Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.