Ädelostsås är gott. Med bacon blir det ännu godare och med blomkålsbuketter matigt. Den här såsen är perfekt att blanda med pasta så att det blir riktigt krämigt
Möter upp min parhäst Victoria så har vi två dygn med möten och jobb framför oss. Vi hade det till sous vide Rostas i lördags tillsammans med ugnsrostad palsternacka / rödbeta
Smaka av ädelostsåsenmed svartpeppar samt ev. Koka upp grädden i en kastrull och smula ner ädelosten. Vispa runt lite så att osten smälter ut i grädden
4 400 g pappardelle 500 g kantareller, karljohans, trattkantareller eller kastanjechampinjoner 3 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond 1 dl mascarpone (à ca 100 g) 1 1/2 dl finriven parmesanost hackad bladpersilja 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda samman smulad ädelost med créme fraiche och smaka av med salt & peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek filéerna ett par minuter på varje sida, salta & peppra en aning
Smaka av med salt och svartpeppar. rikligt med riven parmesanost. Häll i tomater samt vitt vin och låt koka ihop ca 5 minuter Blanda sedan med den nykokta pastan och vänd ner persilja. 500 g pappardelle, kokt enligt anvisning på paketet. 500 g pappardelle, kokt enligt anvisning på paketet 500 g rå salsicciakorv 4 msk olivolja 2 st vitlöksklyftor, tunt skivade 0,5 st röd chili, hackad 2 st tomater, tärnade 2 dl vitt vin 1 kruka persilja, hackad salt och svartpeppar rikligt med riven parmesanost
Lägg upp o servera med parmesan o färsk persilja. Detta behövs till 4 hungriga 2 pkt färsk pasta (tagiatelle typ )4 starka korvar (Salciccia el Coritzo)4 tomater1 gul lök1 vitlöksklyfta½ kruka färsk basilikaSalt o pepparOlivolja100 g riven parmesanHacka all lök (gul o vit) o fräs i en rejäl skvätt olivolja
Servera med parmesan. Skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar. Lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämt mjuk, ca 5 min
400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.