Gårdagens middag blev en krämig pastamedkycklingfilé, champinjoner, lök, chevréost och gräslök. Fräs löken och kycklingen i smör och krydda med salt och pepparn
Lägg upp pastan i en skål och varva med basilika, pinje och citronskal. Det här med att gå i en affär en fredagseftermiddag och komma på vad man ska äta några timmar senare
Skär kycklingfiléerna i små bitar, ta oljan från de soltorkade tomaterna och fräs kycklingen i den. Minns att jag googlade fram detta recept för några år sedan och sen dess har det vart en klar favorit som jag ofta bjuder nära och kära på
Servera sedan kycklingfiléermed sås, pastaoch lite sallad till. Jag delade kycklingfiléerna mitt itu och stekte dem i smör ett par minuter på varje sida
En gång drack jag saft till, en öl och en med ett pinot noir vin. Häll av vattnet från pastan i en sil men spola inte den i vatten utan häll den i den grädden och rör om
Enligt orginalreceptet ska det va väldigt god rätt så försök att rosta sparrisen och använd rätt skinka så det inte blir för kraftig smak och var försiktig med salt och peppar
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Häll över såsen med kött och svamp. Koka pastanoch strimla baconet. Skär bort eventuella hinnor på köttet och skär det i en halv centimeter tjocka skivor
Tina och skiva/strimla kycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.