Börja med räkröran. Låt räkorna rinna av väl, hacka dom i mindre bitar, spara några till dekoration. Rör försiktigt ihop majonnäs, créme fraiche och citronsaften
En god len saft som inte alls är sur trots gjord av svartvinbär. Kan bero på att de här bären kommer från en fin odling i Kivilahti där man spenderade en eftermiddag med att noggrannt plocka dessa bär
Här är ett bra recept på en fantastiskt god jordgubbssaft. Tack vare att den är rårörd bevaras c-vitaminerna från jordgubbarna så man kan dricka den med iallafall lite bättre samvete
Att skålla mjöl innebär att man blandar det med kokande vatten och låter det svälla en stund. Skållning gör brödet saftigare, mer hållbart och mindre smuligt
Skär torsken i mindre bitar. Rensa grönsakerna och skär dem i tärningar eller stavar. Koka upp ca 5 dl vatten, lägg i grönsakerna och förväll i 3 minuter
Idag har det varit grått och tråkigt väder här i Stockholm med regnet hängande i luften. En perfekt dag för lite bakning, jag passade därför på att baka rosenbröd, en sorts småfrallor, som vi avnjöt med lite ost och marmelad till kaffet under eftermiddagen