Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till en lös marängsmet - ungefär som lösvispad grädde. Den choklad jag använde köpte jag i Italien, och den var helt glutenfri enligt info på förpackningen
Låt svälla minst en halvtimme i rumstemperatur - eller i kyl över natt. Servera pannkakorna nygräddade med vispad grädde, smetana, kokosgrädde, sylt, kompott eller färskabär av allehanda slag
Först en marängbotten, sen jordgubbsmousse med vit choklad, därefter vispad grädde ochfärskabär. Snart är det midsommar gott folk, och då måste det självklart finnas en god tårta på bordet
Kakan - som både är glutenfrioch helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad medfärska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Till Josefins tårta hade jag blåbärssyltochfärskablåbär eftersom hon älskar blåbär, men nu i oktober - Rosa Bandetmånaden - väljer jag rosaröd hallonsylt och lika rosaröda färska hallon för att påminna oss alla om att vi ska hjälpas åt att utrota bröstcancern - och all annan cancer också för den delen
Glasera kakan, ställ kallt och garnera medbär strax innan servering. Choklad borde skrivas ut som antideppmedicin nu i gråa november, kokosolja är mumsmums för tarmbakterierna, och mandelmjöl är också supernyttigt och lär skydda mot oxidativ stress
Det är inte så många av er som ger sig tillkänna - förutom några trogna som brukar kommentera -men jag kan ju se och förundras över att jag har läsare från alla möjliga hörn i världen
Det blev en LCHF äppelpaj med en hemmagjord variant på vaniljsås. Blanda sedan smör, mandel- och kokosmjöl i en bunke till en smulig deg ochfördela över äppelbitarna
Det är den färskaglutenfria spagettin från da Carla ett strålande exempel på. Jag har tidigare skrivit om durrakorn från da Carla, men aldrig tidigare prövat den färska pastan
Toppa med valfria färskabär Gluten- och sockerfri chokladtårtamedfärskabär. Den här chokladbottnen som är riktigt lätt och porös är bakad på mandelmjöl och innehåller heller inget socker utan är sötad meddadlar, alltså en tårta som är helt gluten- och sockerfri
Vispa försiktigt i lime- eller citroncurden så det blandas men pöset inte försvinner. Blanda försiktigt om med en slickepott eller liknande och bred ut smeten på ett lätt smort bakpapper i en ugnsform
I alla fall är det gott med varm gröt i magen även om almanackan signalerar vår. Här är himlen blygrå och det regnar, så det blir nog innestök för helaslanten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.