bröd

bröd

  • 10 Recept
Spenat och tomatpiroger

Spenat och tomatpiroger

Att äta med händerna är alltid kul och då är piroger ett utmärkt val att laga så man får pillra i maten
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Smula jästen och lägg i kanten på en bunke. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Värm till fingervarmt
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Relativt lätt matbröd att göra, enda nackdelen är att de tar slut så fort Ingredienser. 20 bullar 3 dl grahamsmjöl 3 dl kokande vatten 50 gr margarin eller smör (3 msk flytande margarin eller olja) 3 dl vatten 50 gr jäst 2 tsk salt 2 msk sirap (frivilligt) 5 dl grahamsmjöl ca 4 dl vetemjöl Mätt upp grahamsmjölet(3 dl) i en skål och häll det kokande vattnet över
Grahamsbullar med morötter

Grahamsbullar med morötter

Rör ut jästen i vattnet. Blanda i de övriga ingredienserna och sist mjölet. Arbeta degen smidig och låt jäsa i 30 minuter
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Ugnsvärme. 250 grader. Värm vatten, margarin och sirap till 37 grader. Smula sönder jästen i en degbunke, slå över degvätskan och rör om
Saftiga grahamsfrallor!

Saftiga grahamsfrallor!

Jag tycker ofta att matbröd blir torra och lite trista efter någon dag, men inte dom här, dom är väl värda ett försök
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Platta till rullarna lite med handen och skär sedan varje rulle i tio (eller sex om det ska bli hamburgerbröd) lika stora bitar
Grahamsbröd med morötter

Grahamsbröd med morötter

Låt brödet kallna på galler innan det bryts i rutor. Koka upp vattnet i en kastrull eller i vattenkokare
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Detta bröd har enormt mycket grahamsmjöl i sig, men är inte det minsta torrt. Jag slår återigen ett slag för dessa goda grahamsbullar
Rågsiktsbullar, Grahamsbullar & Bakeoff

Rågsiktsbullar, Grahamsbullar & Bakeoff

Här kommer två lika men ändå  olika bröd. Ett Rågsiktsbröd, ett Grahamsbröd och samma utbakning. Täck med bakduk och låt bröden jäsa färdigt på dragfri plats ca 25 minuter