Mina favoriter

Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter
Kycklingfilé marinerad i balsamvinäger

Kycklingfilé marinerad i balsamvinäger

Blanda samtliga ingredienser till buljongen i en stor gryta och låt det koka ihop ca 30 minuter. Lägg ner kycklingfiléerna i buljongen och låt dem sakta sjuda 12-15 min tills köttet är genomtillagat (70° innertemperatur)

Per Morbergs älgstek med kantarellsås

Vi fick lite älgkött av svärfar och okunniga som vi båda är när det gäller vilt så vände jag mig till den jag visste som är kunnig på just detta, Per Morberg
Enkel filmjölkslimpa

Enkel filmjölkslimpa

Det finns oändligt många varianter av filmjölksbröd. Det här brödet är min favorit när det ska gå snabbt att baka och jag inte har tid att vänta på några jästider
Bikarbonatsbröd

Bikarbonatsbröd

Efter att ha börjat med surdegsbakande, så får jag kalla mig frälst. Visst är det tidsödande med en deg som måste jäsa i många timmar, men den aktiva tiden som jag tillbringar i köket är faktiskt kort
Gordon Ramsey´s beef Wellington

Gordon Ramsey´s beef Wellington

Till nyår gjorde vi Gordon Ramsey´s recept på beef Wellington. Det är lite pyssligt och kan vara lite svårt om man aldrig har gjort det förut, men lönar sig då resultatet ger nöjda smaklökar och gäster
Frasiga laxsnurror med örtagårdssås

Frasiga laxsnurror med örtagårdssås

Smördegsinbakad rökt lax med örtagårdssås, en aptitretare som väcker smaklökarna. Smidig att göra och kan förberedas långt innan gästerna kommer, bara att sätta in i ugnen precis innan servering
Anklevermousse och Champagne

Anklevermousse och Champagne

Ni som följer Tant Gul i facebook vet att vi nyligen firade mannens födelsedag. Jag bjöd på en jättetrevlig champagne, Pierre Peters, som är lite speciell inte minst eftersom ett av namnen är detsamma som min mans, utan också av en annan orsak som jag tänkte berätta om i ett kommande inlägg
Stekt ankbröst med apelsinsås

Stekt ankbröst med apelsinsås

Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Mousse på rökt fisk

Mousse på rökt fisk

Rensa siken och kör köttet till mos med citron och kryddor i en mixer. Tillsätt grädden och rör in den tills allt är en fast puré

Gratinerade flodkräftor

Värm upp ugnen till 250°C. Det är viktigt att ugnen blir ordentligt varm så att inte gratineringen tar för lång tid, då kan de bli lite sega