Lägg i grönkålenoch "gnugga in" dressingen överallt medrena händer. Men vi behöver alla äta mer grönt, inte bara på julen, och jag puffar gärna för mer vegoinslag på julbuffén
Igår var det dags att testlaga nästa indiska maträtt från loppisboken Hurry Curry, en vegetarisk rätt som inte gick hem hos den yngre generationen här hemma (har visst inte lyckats med mina egna råd och tips kring att få barnen nyfikna på nya smaker, som jag bland annat tar upp Här ) men vi vuxna gillade dock den annorlunda söt/starka kryddningen
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en påse och lägg ner fläskfilén. en skvätt rapsolja. Tillsätt krutongerna och blanda om då och då tills krutongerna dragit åt sig fettet
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Det är gott med något sött efter matenmen det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.