Vårens godaste lammrätt och bästa vinet till. Håkan Larsson En underbar rätt, med lamm i sällskap med mild, fint rostad selleri och stinget från picklade morötter
Inget kompromissande med ingredienser här inte. En riktig vegetarisk lasagne, det är varken en grönsaksgratäng eller en lasagne vars färs helt enkelt ersatts av ett vegetariskt alternativ
Bottna medett tunt lager av tomatsås. När jag lagade lasagnen senast funderade jag på hur den skulle kunna bli ännu godare än vanligt när jag bara gör den snabbt på sånt som råkar finnas hemma
Som vanligt med Prioratviner pratar vi om mycket smak, rejält med syra och några nävar strävhet. Tillsätt matlagningsvin, socker, salt och koka in detta så att löken blir torr (tar ett tag)
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Smaka av med salt, peppar ch muskot. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå
Kategorin vegetariskt börjar så sakteliga ökas på här i Min Lilla Kokvrå, använd sökfunktionen här i listen till höger så får du upp inläggen medvegetariska recept, och det mest klickade är vegetariska höstbiffar
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Fräs löksorterna i oljan tillsammans medmorötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, crème fraiche och kryddorna utom basilikan
Börja med att täcka botten med tomatsås, lägg ett lager pasta, sedan halloumi, strö pumpakärnor därpå och tillsist ytterligare ett lager pasta innan du åter börjar om med tomatsås osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.