. Ber om ursäkt för min totala frånvaro men som många av er vet har jag haft fullt upp i skolan tills förra onsdagen och efter det har schemat varit fullspäckat av roligheter så det är först nu jag får några minuter ledigt för att äntligen kunna dela med mig av lite nya recept
Det buzzas mycket om Lily's Burger just nu. Det ska vara stans bästa burgare. Det kändes rätt att ta med min underbara vän Rose-Marie dit med tanke på hennes amerikanska bakgrund
. Det här receptet, som jag har ändrat lite i, vann Heinzs tävling om godaste köttfärssåsen 2012. Den blev också riktigt riktigt god, inte underligt alls att den vann
Jag imponerade faktiskt på mig själv med en så smaskig linsgryta. Jag smakade en liknande linsgryta som mästerkocken Malin Söderström gjorde på Svensk Fågels pressträff för ett tag sedan
. Så här sköter sig färskpotatisen alldeles själv och blir så där härligt småsegt god. Gott till grillat, i sallad, att dippa med på ett buffébord, till sill eller bara som de är
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Tar några timmar i ugnen, men är verkligen lätt och i ugnen sköter den sig själv ju
I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Man helt enkelt bokar tidigt och alla som vill med kommer med och hyr stuga. Lite saffran över kanske. Perfekt då gör du lätt en saffranslax, så mumsigt
Ni kanske undrar var receptet på polkatårtan är. Det kommer senare idag, lovar. Min vän Cecilia, Annies Gudmor, stannade efter glöggen för en massa djupprat, skratt och diverse uppdatering
Jag frågade er igår om ni kunde gissa vad det blev till lunch igår. Det var linssoppa i mixern. Jag älskar verkligen linssoppa - en massa nyttigheter rakt in i kroppen
. Grymt god soppa med ett filodegsknyte fyllt med svamp, parmesan, creme fraiche och citronskal. Den här soppan skäms verkligen inte för sig och är en hel rätt i sig själv