Bibimbap & 7 olika sorters banchan
Matalltsa.blogg.se
Matalltsa.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer
  •  
  • Ingredienser
  •  
  • Kött
  • 350-400 g lövbiff, skuren i 1x3cm-strimlor
  • 2 msk koreansk soja (eller japansk)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk neutral matolja
  • 1 msk socker
  • Svartpeppar
  •  
  • Sås
  • 2 msk gochujang (fermenterad chilipasta)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk mirin (koreanskt risvin)
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk sesamolja
  •  
  • Sookju namul
  • 2 dl mungböngroddar
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • 1 tsk salt
  •  
  • Sigumchi namul
  • 2 dl fryst spenat med hela blad
  • (om man använder färsk babyspenat
  • som jag gjort tidigare behöver man
  • mycket mer, kanske 1 hel påse?)
  • 2 msk soja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk mirin
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 2 tsk matolja
  • ½ tsk salt
  • 1 salladslök, hackad
  •  
  • Hobakjeon
  • 15 skivor pumpa (jag använde muscat,
  • men butternut är nog det ultimata)
  • skuren i ½cm-skivor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, vispade
  • 2 msk matolja
  •  
  • Dippsås till pumpan
  • ½ dl soja
  • 2 msk risvin (eller vinäger, jag
  • använde något kinesiskt
  • risvin jag hade hemma)
  • 1 salladslök, hackad
  • 1 tsk gochugaru (koreanskt chilipulver)
  •  
  • Gaji namul
  • ½ aubergine, skuren i 2x3cm-strimlor
  • 2 msk soja
  • 1 salladslök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ msk sesamolja
  • 1 tsk gochugaru
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  •  
  • Deul kkaennip muchim
  • 1 bunt perillablad
  • 1 salladslök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk soja
  • ½ msk sesamfrön, rostade
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  •  
  • Resterande ingredienser
  • ½ dl picklad rättika, skuren i 1x3cm-stavar
  • 2 dl kimchi
  • 4 stekta ägg
  • Kokt ris

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.