STEKT BLOMKÅLSRIS MEDHETTA. Det var inte helt utan beslutsångest jag valde ut vilket recept jag skulle dela med mig av här idag, men till slut valde jag ett enkelt och snabbt tillagat recept på ett tillbehör som jag tror faller de flesta i smaken
Hetta upp smör i en stekpanna. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag
De soltorkade tomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Grytan kommer ursprungligen från Jennysmatblogg med lite modifieringar. Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta
Lägg i champinjonerna i stekpannan och låt vattnet från dem försvinna. Bryn löken försiktigt tills den blir en aning mjuk och låt sedan sqaushen samt paprikan steka med en stund
Denna fläskfilégryta svängde jag ihop i söndag av lite av varje som fanns hemma. Äntligen har jag landat i soffan efter en ganska hektisk dag med bland annat julhandling på Ica Maxi och julpyssel hemma
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Receptet kommer från Matplatsen. Krämig fläskfilégrytamed hasselbackspotatis. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.