Hacka den färskakoriandern och pressa limesaften medan dahlen kokar. Smaka av med salt. Denna gång kryddade jag lite starkare än tidigare och använde färskkoriander i stället för den torkade som jag brukar göra
Hacka den färskakoriandern och pressa limesaften medan dahlen kokar. Smaka av med salt. Denna gång kryddade jag lite starkare än tidigare och använde färskkoriander i stället för den torkade som jag brukar göra
Ta med en kruka med doftande kryddor som "gåbortpresent" i stället för en blombukett. Te på mynta, citronmeliss och vinbärsblad 4-5 blad av mynta, citronmeliss och vinbärsblad Gör så härVärm vatten i en kastrull så bubblorna är stora som fiskögon(det ska inte stormkoka)Lägg bladen i en tekoppHäll på vattnetLåt dra några minuter Använd gärna vanligt te som grund och smaksätt medfärska blad En god Örtagårdssås piffar till grillbiten
finhackad koriander. 1 burk kikärtor2-4 msk Tahini (rinnande sort)saltNymalen svartpepparsaft från minst en citron1- 6 tsk malen spiskummin1 stor knippe finhackad koriander1 pressad vitlöks klyfta1-3 msk olivoljaGör så här
/ 300 g krossade tomater / 2 vitlöksklyftor, pressade / 1/2 röd lök, hackad / 1 paprika, strimlad / 3 finhackade citrongrässtänger, ej den nedersta stjälken / 1 1/2 tsk örtsalt, mer efter behag / 1 msk röd currypasta / 1 riven morot / 200 ml fet kokosmjölk, hälls i till sist / Färska kryddor att toppa med, jag använde dill, persilja och basilika / Proteinkälla av valfri sort, jag använde två st MSC-märkta & ekologiska sejfiléer. Lägg dom tillsammans med resterande ingredienser i Crock Poten, sätt på ”High” och kör den i 3 timmar. / 300 g krossade tomater / 2 vitlöksklyftor, pressade / 1/2 röd lök, hackad / 1 paprika, strimlad / 3 finhackade citrongrässtänger, ej den nedersta stjälken / 1 1/2 tsk örtsalt, mer efter behag / 1 msk röd currypasta / 1 riven morot / 200 ml fet kokosmjölk, hälls i till sist / Färska kryddor att toppa med, jag använde dill, persilja och basilika / Proteinkälla av valfri sort, jag använde två st MSC-märkta & ekologiska sejfiléer
Tillsätt mixen tillsammans med en skvätt olivolja, rapsolja, lite pressad lime, salt och peppar till avocadon och blanda och mosa ihop det med en gaffel
Receptet är taget ur den indiska kokboken ”Indisk smalmat” av Roshi Razzaq. Den mest framträdande smaken är ingefära, vilken blandas med chili och färskkoriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.