Vi äter gärna grillat, grillar ganska ofta tycker jag under vår- och sommarsäsongen, och älskar god mat men trots det så har vi aldrig grillat annat än diverse olika köttbitar, allt från entrecote till fläskfilé, kyckling, hamburgare och diverse korvar så klart samt en hel del olika tillbehör som champinjoner fyllda med ädelost, baconlindad halloumi, majskolvar á la New York och sparris med parmesanost och pinjenötter
Dessa köttfärsspett smakade mycket gott tillsammans med bulgur, sallad med tomater, majs, gurka, avokado, fetaost, oliver och solrosfrön samt en röra med yoghurt, ruccola, lite riven ost och vitlök
Forma köttfärsen till avlånga biffar runt grillspetten. Grillade köttfärsspett1 kg köttfärs1 pressad vitlöksklyfta1,5 tsk torkad oregano2-3 msk färsk persilja100 gram finsmulad fetaostsalt o pepparoljaBlanda ihop allt till en smidig smet. 1 kg köttfärs
Köttfärsblandningen kallas kafta - precis som kryddan. Här kommer en efterlängtat ny recept. De var ju ett tag sen, men nu börjar jag vakna till liv när solen tittar fram och vårens tecken finns överallt