Enkel kryddsill, vitlökssill och gravlax till julbordet
Par i matlagning
Par i matlagning
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • lax
  • 2 dygn innan den gravas eller läggs in om det är odlad lax, så det går bra att grava färsk lax
  • 1 apelsin
  • ½ dl salt
  • ½ dl socker
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk honung
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk tunt skivad ingefära
  • 4-6 st stjärnanis
  • och
  • till
  • sås
  • till
  • 2 msk japansk soja
  • och
  • 2 msk starkt kaffe
  • 2 dl sås
  • 4- pepparsillen i glasburk, i bakgrunden skivor av gravlaxen samt
  • röd paprika, julskinka, korv och pepparsalami.4-pepparsill
  • Buffé för 8 pers
  • 1 burk inläggnings-sill (420 g)
  • 1 morot
  • ½ rödlök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 grönpepparkorn
  • 2 stjärnanis
  • 5 lagerblad
  • 1 sats ättikslag:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 cm purjolök

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.