Frön och stång ska sedan ner i kastrullen med mjölk tillsammans med äggulor, socker och potatismjöl. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills du har en fast kräm, OBS
Ställ in i kylen till nästa dag så den hinner stelna till rätt konsistens. Här kommer ett busenkelt recept på blåbärsmousse som är så gott som tårtfyllning
Beklagar de tråkiga bilderna, jag får försöka uppdatera när jag gör moussen vid nästa tillfälle. För ungefär tre månader sedan när min guddotter fyllde tre år bakade jag en BarbieTårta , det blev två lager med jordgubbsmousse och ett lager med en variant på vaniljkräm
Blanda i den avsvalnade saften och ställt kallt i kylskåpet till nästa dag. Lycka till. Den här satsen räckte till ett lager i en tårta som var 17 cm i diameter
Tillsätt Nutellan och rör så att det blir väl blandat. Det här med tårtor är verkligen inte min grej, så det är tur att vi har Maria som brukar sköta sånt här på bloggen
En jättegod päronmarmelad jag gjorde att tilltårtfyllning. Den blev lite lös men till fyllningen i tårtan var den perfekt för att få tårtbotten saftig och god
MANDELBAKELSE MED JORDGUBBSMOUSSE. Jag utgick ifrån ett recept i tidningen Allt om mat men jag har gjort en mindre sats samt att jag ändrat lite på tillvägagångssättet
Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra)1 msk socker0,5 dl vatten2 gelatinblad2 dl vispgräddeBlötlägg gelatinbladen i 10 minuter
jordgubbsmousse då vi har flera frysta påsar jordgubbar i frysen. Arvid visste precis vad fröken hade sagt att man skulle äta på Mårtengås - svartsoppa, gås med tillbehör och äpplepaj
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.