Lingonsylten och creme fraichen balanserar det kryddiga fint. En dag när Karin var hemma och hälsade på passade vi på och bakade ett för oss nytt recept på Mjuk pepparkaka
Kryddigapepparkakor. I helgen blev det ordentligt julbak och en kakorna jag bakade var pepparkakor. Ska pepparkakorna sparas länge är det viktigt att de blir ordentligt torra, annars finns risken att de möglar och blir dåliga
Ingredienser2 dl mandlar 1 msk mandelolja eller solrosolja5 dadlar2 tsk kanel2 krm ingefära12 stötta nejlikorEn nypa salt2 msk honung eller agavesirapGör så härMixa mandlarna till ett mjöl och blanda i resten av ingredienserna
Så skönt med några dagar ledigt nu innan julen. )Härligt att få fixa med julmaten i lugn och ro. Idag har jag bland annat bakat en mjuk pepparkaka som jag inte bakat på ca 30 år, inte så konstigt att jag glömt hur saftig och god den är
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Kryddig, saftig, mjuk pepparkaka är mys i juletid. Under flera år fanns det här receptet på Santa Marias påsar med pepparkakskrydda
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Bara en dag kvar nu, sen är det julafton. Har ni fixat all julmat och handlat klart julklapparna. Vi åker till mamma och pappa på julafton, vilket känns väldigt lyxigt
På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. ). Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.